Prova nya sätt att träna

Känner du att du vill prova något nytt inom träning? Kanske har du fastnat i en rutin att du går till gymmet ett visst antal gånger i veckan eller alltid springer samma slinga på 5 kilometer. Då kan det vara läge att prova något nytt. Dels för att omväxling förnöjer, men även för att få ett litet miljöombyte i din träning. Nya miljöer ger ny energi och du kanske även hittar nya vänner och träningskompisar. I den här artikeln ska vi därför dela med oss om lite andra träningsformer du kan använda dig av. Sen om det kommer bli en fast träning för dig är svårt att svara på, men det är åtminstone värt ett försök.

Träna tillsammans

Att träna tillsammans med någon är alltid lättare. Man kan pusha och motivera sina träningskamrater och dessutom skapar man en sammanhållning. De idrotter eller sporter som du kommer få tips på är aktiviteter som man i stort sett måste utöva flera stycken för att det ska bli kul och för att det ska fungera.

Padel. Om man spelar padel måste man vara 4 personer per bana, även om det finns singelbanor där man kan vara endast två. Hart du inte provat padel ännu så lär du nog ändå inte ha missat hur mycket sporten växt i Sverige under de senaste åren. Så varför inte ge det en chans? Börja med att hitta några du kan spela med och sedan är det bara att köpa ett padelracket så att du kan glänsa på banan. Padelrack finns i många olika prisklasser så välj ett som passar bra för en nybörjare.

Golf. Golf är en utmärkt sport rent socialt. Det är inte en sport där man känner att man svettas och tar ut kroppen. Men en runda tar ändå cirka 4 timmar och det innebär en ganska lång promenad, vilket i sin tur innebär att det kan kännas i kroppen efter en runda. Samla några vänner och spela tillsammans eller ta tillfället i akt att boka in dig i en boll med personer du inte känner. Det är bra både om man är social, men även ett bra sätt att pusha sina gränser om man är lite blyg.

Oavsett var du bor i landet så lär du inte ha långt till någon golfbana så prova på det och se om det är en sport för dig.

Det finns givetvis även andra idrotter du kan prova på och klubbar och föreningar har ofta hemsidor där du kan få mer information.