Så får du tid att träna

I en hektisk vardag kan det ibland vara svårt att få tid till att hinna träna. Det är inte sällan som träningen får lida när tiden börjar att tryta. För att frigöra mer tid är det en bra idé att sätta dig ner och se vad det är som äter upp all tid. När det är färdigt börjar du prioritera. Du kanske inte behöver göra allt i hemmet själv. Exempelvis är städning något som du kan låta någon annan göra åt dig. Att anlita hemstäd är ett sätt att köpa dig tid. Istället för att städa själv kan du låta någon göra det medan du tränar. Att få komma tillbaka till ett skinande rent hem efter ett härligt träningspass är fantastiskt. Du kan se städhjälp som en investering i din egen träning och hälsa. Du kan själv välja hur ofta du vill ha hjälp med städningen och hur omfattande den ska vara. Prata med städfirman och be om en offert på det du vill ha utfört.

Gör en träningsplan

För att verkligen se till att träningen ska bli av är det bra att upprätta en plan. Det kan låta simpelt att bestämma på förhand vad du ska träna och när men det fungerar oftast mycket bra. Skriv ner i din kalender varje söndag vad du ska träna den kommande veckan och när du ska utföra träningspasset. Du ökar därmed chanserna att du faktiskt ska träna, du är redan mentalt förberedd på att genomföra det du bestämt. Om du har svårt att få ihop schemat trots att du har anlitat städhjälp kan du testa att träna på morgonen. Att träna medan familjen sover är tidseffektivt och du kan ta del av de positiva effekterna som träningen ger hela dagen. Om du ska träna på morgonen är ett tips att du lägger fram kläder och allt du behöver för att enkelt och smidigt kunna komma igång.

Träna på väg hem från jobbet

Att träna på lunchen eller på väg hem från jobbet brukar också vara tidpunkter som fungerar i ett hektiskt schema. Det är lättare att svänga förbi gymmet på vägen hem än att åka dit efter middagen. Då är tröskeln helt plötsligt väldigt hög och det kan vara svårt att motivera dig. Om du har barn som du behöver ta hand om kan du alltid låta dem följa med på ett löprunda eller så kan du träna hemma på vardagsrumsgolvet. All träning som blir av är bra träning.