Träning ger dig friskare hud

Att träning är bra för kropp och mental hälsa är de flesta redan medvetna om, men inte fullt lika många är medvetna om att träning också kan bidra till en bättre och friskare hy. När du tränar och rör på dig svettas du, vilket i sin tur gör att din kropp blir av med gifter och bakterier. Idag är det många människor som lider av olika hudproblem, t.ex. akne eller förstorade porer. Även tidiga ålderstecken kan ses som ett problem som många vill bli av med och lösningen kommer i form av just träning!

Träning och motion är helt klart känt för sina många positiva egenskaper på huden. Visst är det viktigt att även se till att ha en bra hudvårdsrutin om du vill ha en ren och fin hy, men produkter är inte allt. Det bästa är att kombinera högkvalitativa skönhetsprodukter från Clarins med vardagligs motion och träning. På så sätt ser du till att inte bara rengöra huden på djupet och hålla den återfuktad, utan du renar den också från gifter och bakterier.

Hur hjälper träning min hud?

Det finns flera sätt som träning kan hjälpa dig att få en starkare och renare hud. Här nedan listar vi de främsta!

1. När du tränar och rör på dig kommer du också att bli varm. Tränar du intensivt kommer du att börja svettas och det gör, som tidigare nämnt, att du rensar kroppen på gifter som kan orsaka hudproblem.

2. Människans svett innehåller ett protein som har en antibakteriell egenskap. När svetten tränger igenom huden och når ut genom dina porer lindrar den hudinflammationer som kan vara orsaken till akneproblem.

3. Motion och träning ökar blodcirkulationen i kroppen och gör det lättare för blod och näringsämnen att nå ut till huden. En förbättrad blodcirkulation gör att du får en frisk och rosig hud, samtidigt som cellförnyelsen förbättras. En aktiv cellförnyelse är A och O för den som vill minska synliga ålderstecken eller som vill förebygga i god tid.

Hur mycket måste man träna för att få ett bra resultat på huden?

Vardaglig motion är bra och något som du bör se till att få på en regelbunden basis, men vill du ha en förbättrad hudkvalitet och hudstruktur behöver du anstränga dig lite mer än så. Som tidigare nämnt behöver du få upp pulsen för att få en ökad blodcirkulation och börja svettas och det får du antagligen inte av en promenad till matbutiken. Du behöver inte träna varje dag för att få resultat, men se till att lägga in 2-3 aktiva pass i veckan.