6 fakta om träning

Är du säker på att du vet allt om träning och hälsa? Kanske spenderar du redan timmar på gymmet eller i löpspåret och har koll på det mesta? Bra! Att veta mycket om träning kan bara göra dig gott, men kom ihåg att man också lär sig något nytt varje dag.

Vi har rannsakat internet och letat upp några spännande och roliga fakta om träning som du kanske inte visste om. Här nedan listar vi inte bara hälsorelaterade fakta, utan vi dyker djupare in än så. Häng med!

Träning – visste du detta?

1. Efter en forskningsstudie som gjordes visade det sig att människor som har en högre inkomst var tre gånger mer angelägna att träna och köpa ett gymkort. Forskningen gjordes på en grupp av 1600 personer med blandade inkomster.

2. Regelbunden träning kan hjälpa dig att bli av med psykisk ohälsa eller lindra symptom av stress, depression och ångest. Träning är dessutom ett mycket bra alternativ för den som lider av artros. På www.artros.org kan du läsa mer om vad sjukdomen innebär.

3. “Klarar jag det så klarar du det” är något som många säger efter att de har lyckats gå ner i vikt eller bygga upp sin kropp på gymmet, men att gå på gym är inte för alla. På Iowa State University gjordes en forskningsstudie som visade att förmågan att stå emot ansträngning och smärta har hela 50 % att göra med din genetik. Vill du inte träna kan du alltid skylla på släkten, med andra ord!

4. Den enda gången du bör hålla andan i samband med träning är när du simmar eller befinner dig under vatten. I alla andra fall är andningen mycket viktig för din hälsa, träning och för ditt resultat.

5. Att bygga muskler är inte så enkelt som man kan tro och det krävs mycket ansträngning för bara en mindre mängd muskler. För varje halvkilo muskler som du lyckas åstadkomma kan du dock inte bara glädja dig med att du blir starkare, utan du bränner också mycket mer. Ett halvkilo muskler får dig att bränna hela 50 kalorier mer varje dag.

6. 12 % av alla medlemskap till gym tecknas i januari. Detta beror främst på alla nyårslöften. Det brukar dock inte ta mer än max 24 veckor innan de flesta slutar använda sina medlemskap.