Kom i form med aktivitetsarmband

Med handen på hjärtat så vill säkert du, precis som alla andra, komma i bättre form, men det tycks hela tiden komma saker i vägen. Hur ska allt hinnas med: barn, jobb, studier, vänner, hobbys, ärenden, filmer, resor, hem, sömn, mat och så vidare? Det finns helt enkelt inte tillräckligt många timmar på dygnet!

Människor idag lever i allmänhet ganska så stressiga liv och det märks inte minst när det kommer till hälsan. Både den fysiska och mentala formen är ganska medioker för många, och antalet personer med ångest och depression växer oroande år för år. Just därför är det nu populärare än någonsin att hitta sätt och vägar som tillåter snabba men effektiva varianter av träning, framför allt under den vanliga vardagen. Och det är här som aktivitetsarmband har visat sig ha en fantastisk effekt på dem som bär dem!

Hur fungerar ett aktivitetsarmband?

Ett aktivitetsarmband ser ut som en enkel klocka eller ett armband som bäraren helst ska ha på sig på den sekundära armen, det vill säga vänster om man är högerhänt och vice versa. Beroende på vilken modell det är så kan armbandet läsa av sin ägare och bland annat räkna saker som steg, puls, olika aktiviteter och sömn. Vissa armband är vattentäta och kan även mäta simning, och andra har funktioner som att till exempel ge väderleksrapporter och att varna bäraren om han eller hon har suttit stilla för länge.

Genom att koppla ihop armbandet med sin mobil kan ägaren enkelt läsa av sina resultat och med det få fram värdefull information om exempelvis hur många steg som tagits, hur mycket motion som genomförts och hur många kalorier som förbränts. Enligt Folkhälsan så bör alla ta

10 000 steg om dagen för att hålla hjärta och lungor friska, och många studier visar att vardagsmotionen också motverkar allvarliga sjukdomar och hälsoproblem som diabetes, cancer och demens.

Fram med tävlingsandan

Att se med sina egna ögon hur mycket eller lite som presterats för dagen har visat sig vara mycket effektivt, då det får fram tävlingslusten i de flesta människor. Att uppnå ett visst antal steg, att träna ett utsatt antal minuter varje dag eller att få en ordentlig natts sömn är alla önskvärda mål och när armbandet berättar att målet är nått ger det en känsla av glädje och tillfredsställelse. Det är med andra ord inget måste att svettas i gymmet varje dag för att må bra, utan enkla saker bra mat och regelbunden motion räcker gott och väl för hälsan. Hemligheten är dock att det är en regelbunden vana och inte något som bara sker någon gång i veckan. Det går ju inte att ljuga för sitt aktivitetsarmband och det är just det som gör det så effektivt!