Tips på redskap för att kunna träna hemma.

För att spara tid så blir det allt populärare att införskaffa sig träningsutrustning så att du kan göra ett träningspass direkt från ditt vardagsrum. Detta har sina fördelar om du inte gillar att springa på gym av olika anledningar eller endast vill spara tid genom att du kan köra ett snabbt träningspass på morgonkvisten direkt efter att du har vaknat. Är du inte erfaren kan det dock kännas komplicerat med vilka redskap du behöver för att komma igång. Här nedan kommer vi att göra det lättare för dig genom att tipsa dig om redskapen du bara måste ha för att komma igång med ditt tränande på egen hand.

Skivstång

Det första som kan vara bra att kolla på för din hemmaträning är en skivstång med vikter. Detta är en stång i metall där du kan fästa vikter på vardera sida. Detta är ett av de vanligaste redskapen när det kommer till träning och används även flitigt på gym. Med en skivstång kan du bland annat göra kända övningar som axelpress, benböj och mycket mer. Möjligheterna är oändliga och du kan träna de flesta muskelgrupperna med detta redskap.

Hantlar

Hantlar kan också vara ett bra alternativ och fungerar som en skivstång fast du använder endast en hand på varje hantel. Även hantlar finns med vikter som går att ta bort och byta ut beroende på hur stark du är. Andra populära verktyg är kettlebells som ser ut som en kanonkula med ett handtag. Detta verktyg är till för att träna med en högre intensitet så att du bränner kalorier men även samtidigt bygger muskler.

Maskiner

För dig som är mer seriös och vill bygga dig ett eget hemmagym så finns det även maskiner att beställa på www.gorillasports.se som säljer det mesta inom träning. Där hittar du alla träningsredskap som vi har gått igenom i denna text till förmånliga priser.

Sandsäckar

Ett annat träningssätt som blivit populärt är att träna med sandsäckar. Detta är som det låter, en säck full med sand som du sedan kan använda dig av i olika rörelser. Fördelar med denna typ av träning är att du tränar rörlighet samtidigt som du bygger muskler och bränner fett. Allt på en och samma gång och det enda du behöver är ett enda redskap för att komma igång med träningen i vardagsrummet.

Träna hemma

Fördelen med att träna hemifrån är att det är smidigt och du sparar mycket tid när du inte behöver ta dig till gymmet. Du kan sätta igång så fort du vaknat. Det bästa är att du inte heller behöver spendera så mycket tid på ett pass. Träningsexperter påstår att du kan behöva träna så lite som 15 minuter på ett träningspass, för att lyckas bygga märkbart med muskler.