Träningsövningar för mage

Streching effter träning

Vi vill alla ha en fast och snygg mage. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att vi vill ha tydliga magrutor. Nej, det kan också betyda att vi inte vill att magen ska hänga över byxlinningen eller att det inte ska dallra när vi rör på oss. En kombination av bra kost, kondition och styrkeövningar är rätt recept för att skaffa oss drömmagen. Genom konditionsträning så förbränner vi det “hull” som ligger utanpå kroppen. Med styrkeövningar för magen så skapar vi fasthet och fin form. Och kosten behöver vara vettig för att det inte ska tillkomma mer hull.

Sneda crunches ger smalare midja

Här är ett par övningar som kommer att hjälpa dig att få fram din drömmage. Använd en yogamatta eller lägg ett par handdukar på golvet så det inte blir så hårt. Den första övningen är en crunch, även kallad sit-up. Lägg dig sedan på rygg med fötterna i golvet ungefär 1,5 decimeter från rumpan med fingertopparna lätt vid tinningarna och armbågarna utåt. Lyft sedan överkroppen i en uppåt- framåtriktad rörelse från golvet så att skulderbladen lyfter. Andas ut medan du gör detta och på inandning lägger du långsamt och kontrollerat ner överkroppen på golvet igen. Upprepa 15-20 gånger. Ett tips är att det blir roligare att träna om man känner att man har snygga träningskläder. Gå in på shopello.se och se vad de har för träningskläder som kan motivera din träning lite extra.

Nästa övning är sneda crunches, eller sneda sit-ups. Använd samma utgångsposition som på vanliga crunches. För sedan höger axel i en framåt- nedåtgående rörelse mot utsidan av vänster knä. Viktigt att tänka på är att det är axel som ska gå mot knäet och inte armbågen! Det är många som börjar föra armbågen mot knäet istället för axel. Detta gör att övningen blir mindre effektiv eftersom rörelsen för magen blir “kortare” och därmed mindre ansträngande. Andas ut när axeln går mot knäet och andas in när du sänker ner kroppen mot golvet igen. Repetera sedan rörelse lugnt och kontrollerat 15-20 gånger innan du byter sida.

Boxning är riktigt bra fettförbränning

Detta är två väldigt effektiva övningar som kommer att ge dig din drömmage om du kombinerar dem med bra kost och fettförbrännande träning. Trots att vi blir allt mer medvetna om hur viktigt det är med kost och träning så visar undersökningar att de som bor i Kalmar tränar minst. Så låt oss hoppas att dessa enkla, med otroligt effektiva tips, kan motivera hela Sverige till att skapa en mer hälsosam livsstil.